Демонстрирация на екран с едни от най-малките разстояния между пикселите

01/02/2016

През февруари 2016 на панаира ISE Амстердам, Холандия за LED технологии беше демонстриран екран с едни от най-малките разстояния между пикселите (1,87mm.). Това бе част от задачата на Мегатекс по проекта „OptIntegral“.

„OptIntegral“ е тригодишен проект, който стартира на 1ви февруари 2015 г. В него взеха участие 9 европейски партньора от 5 европейски страни.

Проектът бе създаден с идеята да се разработят по-добри и по-модерни рекламни LED дисплеи, включващи компоненти, базирани на технологиите за производство на тънкослойно органична и широкоплощна електроника TOLAE (Thin, Organic and Large Area Electronics) и фотонните технологии. Проектът съчета присъщите за TOLAE предимства – тънкослойност, лекота, сгъваемост на структурите и интегрирането чрез шприцоване (in-mould integration) с автоматизирано високо производително асемблиране. В резултат се получи революционна концепция за проектиране, отличаваща се с по-добра резолюция на дисплея, по-ниски разходи и по-ниска консумация на енергия.

Постигнатите резултати от Мегатекс при разработката на дисплея бяха представени от Николай Славов, Мениджър Проекти на компанията.

 

 

Linked In Икона за Туитър Икона Гугъл плюс

Мегатекс се доказа като предпочитан и надежден партньор за фирми на 5 различни континента, защото успешно съчетава иновациите в електрониката и съвременните комуникационни системи със стандартите за качество и постоянното отчитане на удовлетвореността на клиентите ни.

Яндекс.Метрика