Дори и НАСА виждат предимствата на LED технологиите

12/02/2015

Старият аналогов часовник на НАСА отброяващ времето оставащо до изстрелването на совалките и ракетите от космическия център "Кенеди" бе заменен с LED дисплей. Часовникът, който е оцелял след 3 урагана през 2004 година и е бил свидетел на едни от най-значимите космически програми за човечеството като Аполо, се е превърнал в символ на човешкия прогрес за милиони хора по света. 

 

Неговата ера, обаче, приключи и място му зае LED дисплей с приблизително същите размери и резолюция 1280х360. Той също ще отброява секундите до изстрелването на космическите машини, но едновременно с това ще позволява и излъчването на висококачествена картина. Специалистите от НАСА планират на него да се показват допълнителни технически данни за пресата, специално изработени клипове (които текът и в момента), както и стрийм на живо. 

 

 

Боб Кабана, директор на космическия център "Кенеди" и бивш командир на совалка казва: "Вече повече от три години ние преоборудваме нашите конструкции и съоражения и смятам, че новият дисплей за отброяване на оставащото до изстрелване време е символ на способността ни да посрещнем търсенето в бъдещото използване на модерните технологии без да губим представа за нашите знакови постижения". 

 

Докато аналоговият часовник заема своето заслужено място в центъра за посетители на космическия център, то LED дисплеят стартира Новата ера в развитието на космическите технологии както твърдят специалистите на НАСА.

 

Linked In Икона за Туитър Икона Гугъл плюс

Мегатекс се доказа като предпочитан и надежден партньор за фирми на 5 различни континента, защото успешно съчетава иновациите в електрониката и съвременните комуникационни системи със стандартите за качество и постоянното отчитане на удовлетвореността на клиентите ни.

Яндекс.Метрика