Когато медията среща архитектурата

04/03/2014

Медийната архитектура е блестящ пример как градската среда се превръща в мощен медиен канал, благодарение на хиляди Led светлини. С помощта на новите технологии, сградите се преобразяват в дигитална медия, която позволява на гражданите да комуникират един с друг по изцяло нов начин, да разменят информация, получават новини и дори да се свързват с нея през личния си профил във Фейсбук.

Медия фасадата или медийната архитектура е важен елемент от технологичната и  модерна градска среда. Намесата на светлинното, Led изкуство в благоустройството на населените места се състои от оптична визия, която през деня придава на сградите отразяващ, бляскав външен вид с разнообразна и постоянно сменяща се хореография, а след залез дизайнът на осветлението създава ярки впечатления в минувачите. Освен, че илюстрира архитектурата, медия фасадата е възможност за реклама по нов, иновационен и технологичен начин, и средство за печелене на пари.

Драматургията на многоцветните Led фигури създава наситеност, ритъм и смисъл на местоположението на всяка сграда. Цветната светлина създава усещане на радост и красиви емоции у хората, а дизайнът й променя гледната точка и светоусещането на зрителя. Медийната архитектура е отлична  възможност за популяризиране на търговски марки, мода, универсални магазини, събития от изкуството и обществения и културен живот. Изключително атрактивен начина за финансови институции, големи търговски вериги, обществени сгради да привлекат хиляди погледи върху повърхността на собствените си сгради.

Изображенията върху медия фасадата са вълнуващо изживяване, което поражда в зрителите желание да видят нови образи. Неограничените възможности за показване на още пейзажи ги кара да се връщат отново пред тях. Бляскавото им сияние се забелязва отдалече и привлича вниманието на нови посетители.  Пресъздаването на различни светлинни картини в реално време са завладяващ начин за представяне на видео съдържание, анимации и графики за специални събития по художествен и въздействащ начин. Брилянтният им образ създава у зрителя усещане за топлина, бодрост и щастие от ново измерение.  

Примери за медиа архитектура по света 

 

 

 

 

Linked In Икона за Туитър Икона Гугъл плюс

Мегатекс се доказа като предпочитан и надежден партньор за фирми на 5 различни континента, защото успешно съчетава иновациите в електрониката и съвременните комуникационни системи със стандартите за качество и постоянното отчитане на удовлетвореността на клиентите ни.

Яндекс.Метрика