LED технологии за колоездачи

14/01/2015

Не, тук не става дума за LED фарове на колелата, а за дреха.

Компания от Великобритания разработи първото по рода си светещо яке, специално предназначено за колоездачи. Спортистите буквално носят в ръкава си трик, който може да им спаси живота. В задната част на колана и ръкавите са вградени индикатори. Те светят, когато колоездачът повдигне ръката си в сигнал за завой. Оранжевите светлини по ръкава присветкват за няколко секунди и информират засилилите се превозни средства за преустрояване в друга лента или завиване. В долния край на гърба се забелязва постоянно светеща в червено лента, наподобяваща стоп на автомобила. Въпреки, че LED индикаторите все още не могат да засекат спирането на колоездача, те определено го предпазват на пътя. В предната част на дрехата също са разположени мигащи светлини в бяло, които сигнализират на отсрещните автомобили за колоездача. LED системата се включват с леснодостъпен бутон и се захранват от USB батерия. За максимална безопастност якето е  водоустойчиво.

LED индикаторите са особено добро решение за маркировка на пътя, защото се забелязват през нощта и при лоша видимост. Макар и съчетанието между електроника, която може да се носи като дреха, и спорт да звучи тромаво, LED якето е доказателство за практичен и стилен продукт. А и изглежда по-удобно от светлоотразителна жилетка. 

 

 

Linked In Икона за Туитър Икона Гугъл плюс

Мегатекс се доказа като предпочитан и надежден партньор за фирми на 5 различни континента, защото успешно съчетава иновациите в електрониката и съвременните комуникационни системи със стандартите за качество и постоянното отчитане на удовлетвореността на клиентите ни.

Яндекс.Метрика