Мегатекс направи соларните системи пространствено ефективни

03/05/2011

Мегатекс - компанията, която по-рано тази година обяви разработването на SOLLED – LED екран с интегрирана соларна система, сега я подобри, намалявайки територията, която тя покрива.

Освен соларни панели, една соларна система се състои от инвертори, контролери, акумулатори и генератори за екстремни климатични условия без слънчева светлина. За да остане вярна на своя подход винаги да предлага дизайнерски изделия, изследователският екип на Мегатекс намери начин да „скрие” всички тези допълнителни компоненти в стилна колона-сервизно помещение, което отвътре погледнато, изглежда като огромна библиотека.

Вместо да постави инверторите, контролерите, акумулаторите и генераторите на земята, Мегатекс ги подрежда един върху друг, на редове, така че отвътре сервизното помещение изглежда като добре подредена библиотека.

По този начин единствените видими компоненти на SOLLED системата остават лъщящите соларни модули и ЛЕД стената – красива комбинация от блестящо поле и цветове.

Пространствената ефективност на SOLLED системата допълва нейната енергийна ефективност – електричеството, консумирано от ЛЕД екрана се изплаща 7 години след неговото инсталиране. Освен това, всеки заинтересован от SOLLED системата може да проследи връщането на инвестицията си на малка таблица-калкулатор, която изследователският екип на компанията успя да събере само на една страница, за да бъде лесна и удобна за ползване.

Мегатекс продава своите продукти на четири континента – Европа, Северна Америка, Азия и Африка и е известна като компания, която знае как винаги да бъде на мода, постоянно подобрявайки продуктите си. Визуалното усъвършенстване на скорошната разработка SOLLED още веднъж доказва това качество на компанията и на нейния екип.

Мегатекс е български производител на уникални ЛЕД и ЛСД продукти като ЛЕД екрани, стени, дисплеи с динамичен ред, спортни и транспортни системи, дигитални часовници и термометри, валутни табла и ЛСД киоски.

Linked In Икона за Туитър Икона Гугъл плюс

Мегатекс се доказа като предпочитан и надежден партньор за фирми на 5 различни континента, защото успешно съчетава иновациите в електрониката и съвременните комуникационни системи със стандартите за качество и постоянното отчитане на удовлетвореността на клиентите ни.

Яндекс.Метрика