МЕГАТЕКС стартира 5-годишна екологична програма

26/05/2011

Мегатекс – световен производител на уникални и индивидуално разработени светодиодни продукти – стартира 5-годишна екологична програма, за да направи своите LED+LCD (светодиод + течно-кристален дисплей) киоски 40% по-ефективни.

Компанията разработва, произвежда и продава LED+LCD информационни киоски от пет години на хотели, банки, молове, туристически агенции. За да бъде част от глобалния стремеж към спестяване на енергия, компанията е разработила 5-годишен план, който представлява съвкупност от мерки, които екипът на Мегатекс ще предприеме и които ще доведат до желания резултат от 40% по-ефективни информационни киоски след 5 години.

На първо място компанията ще спре използването или ще намали количеството на замърсяващи околната среда или енергоемки материали като пластмаса, стъкло, стиропор, използвани в производството или опаковането на продукта.

Опаковането на продуктите е аспект, който убягва на вниманието на много производители, а изразходва голямо количество енергия (огромните кутии от стиропор, които се използват за безопасно транспортиране на екрани, например). За да намали размера на опаковката и съответно количеството на използвания стиропор, Мегатекс планира и е уговорила със своите доставчици такива методи на опаковане и транспортиране, които правят този етап от производството възможно най-екологично чист.

Друг фактор, който причинява консумирането на повече енергия, отколкото всъщност е необходима, е прахта, която неизбежно покрива цялата повърхност на киоска. Мегатекс намери решение и на този проблем, което ще способства за допълнително намаляване на разхода на енергия.

По-нататък, това, което не позволява не само на информационните киоски, но и на различни видове машини да спестяват енергия, е фактът, че продължават да работят при пълен капацитет, дори при липса на хора в стаята, залата, коридора и т.н. Разбира се, поставянето на сензор за движение и позволявайки на устройството да работи при по-нисък капацитет, когато наоколо няма хора, допълнително ще намали неговата консумация на енергия, и то с 20%.

Освен това, за да направи LED+LCD киоските в крак с последните „зелени” технологии, екипът на компанията също е предвидил снабдяването с енергия на информационните киоски да се осъществява и посредством слънчева светлина. Соларен модул от 2 квадратни метра ще захранва информационния киоск не само на открито, но и в закрити пространства, чрез монтаж на слънчевия панел от външната страна на сградата.

Екипът на компанията е изчислил, че комбинацията от всички тези мерки, чието внедряване ще отнеме 5 години, ще намали консумацията на енергия от информационните киоски с 40%. С тази стъпка екипът цели да докаже, че запазването на околната среда и природата може да доведе до създаването на още повече технологични подобрения.

Linked In Икона за Туитър Икона Гугъл плюс

Мегатекс се доказа като предпочитан и надежден партньор за фирми на 5 различни континента, защото успешно съчетава иновациите в електрониката и съвременните комуникационни системи със стандартите за качество и постоянното отчитане на удовлетвореността на клиентите ни.

Яндекс.Метрика